Index Vakbarát Hírportál

A zuglói Vezér utcát is felújítja a BKK

2021. november 29., hétfő 19:27

A jelenleginél zöldebb és biztonságosabb lesz a XIV. kerületi Vezér utca. A felújítás 2022 tavaszán indulhat a Füredi utca és a Fogarasi út közötti szakaszon, ha eredményesen zárul a közbeszerzési eljárás – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ. 

A BKK kifejti, hogy a zuglói projekt keretében jelentős változások történnek a több mint nyolcszáz méter hosszú útszakaszon, ahol a két forgalmi irányt jelenleg is középen kialakított parkolók választják el egymástól. A cég beszámol róla, hogy teljesen megújul a Vezér utca burkolata, továbbá átépítik a Fogarasi úti csomópontot. Elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, korszerűsítik a közvilágítást, valamint újakra cserélik a troli-felsővezetékhálózat oszlopait.

A közlekedési központ arról is informál, hogy a Vezér utcán a jelenlegi forgalmi sávok közül kettő megszűnik, parkolót és kerékpársávot alakítanak ki. Emellett új járdákat építenek, illetve taktilis figyelmeztető, illetve tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes és biztonságos közlekedést. Zöldebb lesz a környezet annak köszönhetően, hogy a füvesítés mellett több mint negyven fát, valamint 8300 cserjét ültetnek.

A BKK hangsúlyozza, hogy eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása, valamint a forrás biztosítása esetén jövő év elején írhatják alá a vállalkozói szerződést, a kivitelezés pedig tavasszal kezdődhet.

Rovatok