Index Vakbarát Hírportál

Támad a szupermutáns, de messze még a kötelező oltás

2021. november 29., hétfő 19:59

Exkluzív interjút adott az Indexnek a köztársasági elnök. Áder János nemcsak a magyar zöldpolitika eredményeiről beszélt lapunknak, hanem a november eleji 26. ENSZ-klímakonferenciát is értékelte.

A világ már az új szupermutánsról beszél, de Magyarországot még nem érte el. Legalábbis ezt állítja Müller Cecília országos tiszti főorvos. Vadabbnál vadabb hírek látnak napvilágot az omikronról, annak fertőzőerejéről. Öröm az ürömben, hogy voltak, akik nagyot kaszáltak a sok rossz híren, például azok, akiknek volt omicron nevű kriptodevizájuk. Ennél fontosabb, hogy a Biontech már dolgozik a szupermutáns ellenszerén. 

Idehaza Rogán Antal miniszter beszélt arról, hogy mi lesz a védettségi igazolványok jövője. Egy másik fideszes politikus szerint elképzelhető, hogy idővel kötelezővé teszik az oltást, és ha elrendeli, akkor a felelősség természetesen a kormányé lesz. Közben kiderült, hogy 1500 hazai oktatási intézményben mintegy ötezer pedagógus nincs beoltva, és közülük háromezren a jövőben sem tervezik felvenni a vakcinát.

Hétfő hajnalban elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. A közlekedési beruházás kormánybiztosa, a projekt felelőse Lázár János volt, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője. Természetesen azonnal kipróbálta a vasútvillamost Márki-Zay Péter is, aki Szegedre utazott, ahol rögtön nyilatkozott is a beruházásról néhány izgalmasat. 

Rémálom? Bohózat? Agyrém? Egyre elképesztőbb jelzőkkel illetik azt a cirkuszt, amely a Nemzetközi Öttusaszövetségben zajlik. 

Laptársaink közül a

Napi.hu-n arról írtak ma, hogy keménykedéssel indul az alku az iráni atombomba megelőzése érdekében.
A Totalcar kiderítette, hogy a magyar Suzuki már nem annyira olcsó, mint sokan hiszik.
A Femina a legkülönösebb keresztény relikviákat gyűjtötte csokorba.
A Velvet nem titkolózott tovább, megírta, kivel kavar ByeAlex.

Rovatok