Index Vakbarát Hírportál

Így készül a TEK az év végére

2021. november 29., hétfő 16:23

Év végén – az ünnepi időszakban, karácsonykor, illetve szilveszterkor – Európa számos országában, nagyvárosában megnövekszik a terrorfenyegetettség szintje. A Terrorelhárítási Központot kérdeztük arról, hogy milyen készültség szükséges hazánkban.

A Terrorelhárítási Központ Társadalmi kapcsolatok osztálya arról tájékoztatta az Indexet, hogy a nagy látogatottságú események minden esetben kiemelt biztonsági intézkedéseket igényelnek, amelyek nem feltétlenül láthatók.

A rendezvények biztonsága érdekében a terrorelhárítók folyamatosan figyelemmel kísérik és elemzik a lehetséges kockázati tényezőket, és a partnerszolgálatokkal folyamatosan együttműködve értékelnek minden információt annak érdekében, hogy a magyar emberek biztonságban tölthessék az ünnepeket

– közölte a TEK.

A terrorfenyegetettséget tekintve Magyarországon továbbra is a 3-as (közepes) terrorfokozat van érvényben. A TEK szerint továbbra sem állnak rendelkezésre olyan információk, amelyek a fokozat módosítására adnának okot.

Azt is írták az Indexnek: a Terrorelhárítási Központ felkészült arra, hogy a lakosság biztonságát veszélyeztető ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegye a szükséges intézkedéseket.

Rovatok