Index Vakbarát Hírportál

Nem vétózzák meg az atlétikai világbajnokságot Karácsony Gergelyék

2021. november 30., kedd 08:53

Ahogy arról korábban beszámoltunk, aláírták a megállapodást, a főváros megkapja a 12 milliárd forintos közösségi közlekedési normatívát az államtól.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában közölte, hogy hétfő délután megérkezett a 12 milliárd forint a főváros számlájára. Megkapták azt a tízmilliárd forintot is, amit egészségügyi fejlesztésekre fordíthatnak a kerületek.

Engem állandóan azzal támadnak a Fővárosi Közgyűlés fideszes tagjai, hogy én állandóan a balhét keresem, provokálok, nem ülök oda a tárgyalóasztalhoz. Ha ebben a két ügyben mi nem gyújtjuk fel magunkat a szó átvitt értelmében, és nem balhézunk, verjük az asztalt, demonstrálunk, és a karmelitához megyünk, és fenyegetőzünk, akkor ezek a pénzek nem jönnek meg.

Karácsony Gergely a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésével összefüggésben kifejtette, két feltételük volt, az egyik a támogatás megérkezése, ezt csúszva, de megkapták. A másik, hogy ne adjanak át vagyonelemeket a Fudan Egyetem alapítványának, ez nem történt meg, ezért nem vétóznak.

Pontosan tudom, hogy a kormány már rég elengedte a Fudan-történetet, mert a kínaiak elengedték, úgy vannak vele, hogy nekik ez nem ér ennyit.

A főpolgármester azzal kapcsolatban, hogy valaki levideózta, amint a szolgálati autója a buszsávot használja, elmondta: szerinte követik, de nem újságírók, hanem „annál professzionálisabbnak tűnő emberek”.

Karácsony Gergely a Városháza-ügyről és a vizsgálóbizottság munkájáról leszögezte, hogy a fővárosi Fidesz állításával szemben „a nagy túrót van megtiltva”, hogy a bizottság meghallgassa Bajnai Gordont is.

(Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fővárosi Közgyűlés ülésén, a Városházán 2021. november 24-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok