Index Vakbarát Hírportál

Albán embercsempészt fogtak el Budapesten

2021. december 2., csütörtök 09:38

Elfogtak egy albán embercsempészt a főváros XVIII. kerületében, egy Üllői úti lakásban a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – közölte a rendőrség.

Még kedden történt a rajtaütés, a nyomozók házkutatást is tartottak, a lakásban pedig útleveleket és készpénzt találtak. Ezenkívül egy gépjárművet is lefoglaltak, amelyet a bűncselekményekhez használt a férfi.

A gyanú szerint az albán férfi idén áprilistól próbált albán állampolgárokat a Liszt Ferenc repülőtéren keresztül eljuttatni Nyugat-Európába.

A csaknem hét hónapon át tartó bűncselekmény-sorozatot társával együtt követte el. A csempészett bevándorlókat Magyarországon munkásszállókon és hostelekben pihentették, és segítséget nyújtottak abban, hogy az államhatárról Budapestre vigyék az embereket.

Emellett a repülőjegyek megvásárlását, esetenként pedig hamis okmányok beszerzését is segítették. Az 54 éves albán férfi ellen embercsempészés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást. Társát nemzetközi elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség.

Rovatok