Index Vakbarát Hírportál

Felújítják a Kútvölgyi tornyot, a Szent Jánosban lesz a negyedik centrumkórház

2021. december 2., csütörtök 10:28

Megújul a Kútvölgyi torony, ahová a Szent János kórház területén zajló építkezések idejére átkerülhetnek az egészségügyi intézmények – közölte Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. A beruházásról szóló határozat csütörtökön megjelent a Magyar Közlönyben.

A Kútvölgyi torony teljes külső rekonstrukciója 11 ezer négyzetmétert érint, lesz vadonatúj szigetelés, homlokzat, nyílászárók, légkondicionálók, és már kezdődik a belső felújítás hét szinten. Erre a kormány ötmilliárd forintot különített el, és várhatóan 2022 őszére készül el. Az államtitkár elmondta: a budaiak fekvőbeteg-ellátását szolgálhatja majd a megújuló sürgősségi osztály, belgyógyászat, sebészet, intenzív ellátás, urológia, 250 betegágy és öt műtő.

Leginkább azért van erre szükség, hogy amikor a Szent János kórház területén épül az új, nyolcvanezer négyzetméteres korszerű kórháztömb, akkor is zavartalan legyen a budaiak fekvőbeteg-ellátása, folyamatos lehessen az a gyógyító munka, amely most a Szent János kórházban zajlik. Így a beruházás idejére a Szent János kórházból át tudnak költözni az addigra elkészülő Kútvölgyi toronyba – tette hozzá Fürjes Balázs.

Gór Csaba, Budapest 4. választókerületének fideszes elnöke elmondta: a Szent János kórház utódjaként fog létrejönni Budapest negyedik centrumkórháza.

Azért dolgozunk, hogy folyamatos és biztos betegellátásban részesülhessen valamennyi budapesti polgár

– mondta Gór Csaba.

Rovatok