Index Vakbarát Hírportál

Péntekig lehet jelentkezni középiskolai felvételire

2021. december 2., csütörtök 09:56

Péntekig, azaz december 3-ig lehet jelentkezni a központi középiskolai írásbeli felvételi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2022/2023-as tanévben, és megjelölték azt is, milyen felvételi eljárással veszik fel a jelentkezőket. Közülük 48 százalék, tehát 543 középiskola jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken.

Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe adja be a jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. A jelentkezést december 3-ig arra a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyre kell beadni, ahol a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni.

Ezeknek az iskoláknak és feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján.

Rovatok