Index Vakbarát Hírportál

Mobilon verték át a 76 éves férfit, hatmillió forintot emeltek le a számlájáról

2021. december 4., szombat 09:58

Több mint hatmillió forintot csaltak ki ismeretlenek egy idős férfitől Heves megyében – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t.

Soltész Bálint közölte: a 76 éves sértettet a mobiltelefonján keresték egy vezetékes számról, majd egy férfi arról tájékoztatta, hogy gyanús tranzakciókat észleltek számláján. A telefonáló azt tanácsolta, hogy a tulajdonos változtassa meg internetbankjának hozzáférési adatait.

Miután az idős férfi jelezte, hogy nem annak a pénzintézetnek az ügyfele, amelyik nevében a telefonáló jelentkezett, a hívó közölte: átkapcsolja egy kollégájához. Ekkor egy újabb férfi vette át a beszélgetést, aki rávette a számlatulajdonost, hogy az általa ajánlott programot telepítve teljes hozzáférést adjon saját számítógépéhez, amelyen banki bejelentkezési adatait is tárolta.

Az ismeretlenek így hozzáférve a sértett bankszámlájához, leemeltek róla több mint hatmillió forintot. Ezt észlelve az idős férfi felhívta bankja ügyfélszolgálatát, így derült ki, hogy félrevezették. Az ügyben csalás gyanúja miatt indított nyomozást a hatvani rendőrség.

Rovatok