Index Vakbarát Hírportál

Megtelt a Kékestető, mindenki havat akar

2021. december 4., szombat 15:14

A Kékestető ismét megtelt, mindenki havat akar látni. Araszolnak felfelé az autók, fél óra az út Mátraházáról a csúcsra – olvasható a Kékestető 1014 m – Az ország csúcsa Facebook-oldalán.

Mint írják, sokan az út mentén, az erdőben parkoltak le, vagy inkább visszafordultak a döcögő kocsisort látva. A bejegyzésben azt tanácsolják, hogy amennyiben tehetik a kirándulók, inkább válasszák a tömegközlekedést, parkoljanak Mátraháza környékén.

Csak a Kékesen van hó, Mátraházán már nincs, ezért a csúcson mindenki szánkózik vagy hógolyózik, nagy a gyalogostömeg. Óvatosan, körültekintően sétáljatok a sípályán és környékén

– írják közösségi oldalukon. A bejegyzést később módosították, azzal egészült ki, hogy a kékestetői bekötőúton már rendőrök szabályozzák, segítik a forgalmat.

A Kékes Online délután 3 óra körül szintén arról posztolt, hogy sokan indultak Magyarország legmagasabb pontjára, hogy megcsodálják a téli ruhába öltöztetett Kékestetőt. 

A csúcson hamisítatlan téli hangulat és 15 centiméteres hó várta a kirándulókat, így hamar előkerültek a szánkók is

– olvasható a bejegyzésükben.

A hó egyébként már tegnap is nagy pelyhekben hullt az ország tetején, az Országos Meteorológiai Szolgálat egy nappal ezelőtt jelezte, hogy a magasabban fekvő területeken fokozatosan mindenütt havazásba vált át a csapadék; havas esőre, havazásra rövidebb ideig a Mecsekben és a Bakonyban is számítani lehetett péntek éjjel.

(Borítókép:  Havas fák a Kékestetőn 2021. december 3-án.  Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok