Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg rászoruló család kap tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezettől

2021. december 9., csütörtök 20:21

Tűzifát juttat több száz rászoruló családnak az Ökumenikus Segélyszervezet. Csütörtökön egy érdi család kapott a leghidegebb téli hónapokra 2,5 tonna tűzifát. A segélyszervezet egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával, amelynek nincs pénze megvásárolni.

Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben, a járványhelyzet miatt különösen is sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a tűzifa, mivel sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak.

A tűzifa-segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet-éhség országos adventi pénzadománygyűjtéséhez.

A szervezet egész éves, rászorulókat segítő munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni, közölte a távirati iroda. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani, és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon adakozhat. Az egyik magyarországi áruházláncnál december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, illetve online, a nagyobb postákon pedig kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat, de csekken is lehet adományozni.

A segélyszervezet az Adventi ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított adománypontján önkéntesek fogadják a pénzadományokat, az adományboltban pedig a segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni. Az Erkel Színház előtt a Magyar Állami Operaház által szervezett Diótörő-fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával lehet támogatni a segélyszervezet kitűzött céljait.

Rovatok