Index Vakbarát Hírportál

Az Andrássy útról szereztek másfél kilométernyi díszvilágítást egy községbe

2021. december 9., csütörtök 12:54

Az Andrássy útról került át másfél kilométernyi díszvilágítás-füzér Jásdra.

Egy újságcikkben olvastam, még márciusban, hogy Budapesten lecserélik a karácsonyi díszkivilágítás elemeit. Írtam a fővárosi polgármesteri hivatalnak, gondoltam, amit már nem használnak, megkaphatnánk

– mesélte Győry Tünde, a hétszáz fős község polgármestere. Hozzátette: az önkormányzat továbbította a megkeresést a szolgáltatócéghez, és aztán elküldték, hogy pontosan hová szeretnék majd tenni a díszkivilágítást a községen belül.

Jelképes összegért végül százötven tizenkét méteres füzért adtak át a községnek. Azóta a díszkivilágítást már be is üzemelték, így a főtértől a tájházig mindent kivilágítottak a zsákfaluban.

A helyi önkormányzat az egyedi világítás mellett egy másik újdonsággal is készült: idén, a koronavírus-járvány miatt  virtuálisan, fotórészletekből állítják összes a falu közös karácsonyfáját. Ehhez arra kérték a helyieket, hogy fotózzák le a  feldíszített karácsonyfájuk egy-egy ágát, részletét, és küldjék be a képet, hogy ezekből egy számítógépes programmal összevágva elkészíthessék a falu fáját – írja a Veszprém megyei hírportál.

Rovatok