Index Vakbarát Hírportál

Belügyminisztérium: nem indokolt a vizsgálat a megsemmisített PCR-tesztek ügyében

2021. december 10., péntek 14:28

„Az ellátás kárt nem szenvedett, vizsgálat nem indokolt” – ezt a választ adta a Belügyminisztérium Szabó Tímeának, a Párbeszéd frakcióvezetőjének azon kérdésére, hogy ki a felelős a kidobott PCR-tesztekért.

A válaszlevélben kitértek arra, hogy a rövid idő alatt eredményt adó gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét.

Azok szavatossági ideje az ellátórendszer rendelésállományának lecsökkenése következtében lejárt, az Országos Kórházi Főigazgatóság elrendelte megsemmisítésüket

– olvasható a Belügyminisztérum levelében, melyben hangsúlyozták, hogy az egészségügyben a legfontosabb szempont a betegbiztonság, éppen ezért az ellátás alatt nem használnak fel olyan készítményeket, amelyeknek lejárt a szavatossági ideje.

Korábban  az Országgyűlés ülésén az MSZP-s Haragozó Tamás beszélt arról, hogy 5 milliárd forint értékben semmisítettek meg PCR-teszteket. A politikus szerint ez egymillió tesztet jelenthet. Orbán Viktor miniszterelnökhöz azzal a kérdéssel fordult, hogy normális dolognak tartja-e, hogy egymilliószámra semmisítenek meg PCR-teszteket.

A kormányfő válaszában azt mondta, hogy szerinte a PCR-teszt semmin sem segít, csak az oltás. Mindenből kell valamennyit megsemmisíteni, mert kifut, kiszalad – tette hozzá. Szerinte a védekezésnek az a lényege, hogy mindenből legyen elegendő, és van is.

(Borítókép: Szabó Tímea az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 18-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok