Index Vakbarát Hírportál

Visszavonták a Fertő tó beépítésének tenderét

2021. december 11., szombat 12:57 | aznap frissítve

Aktuális eljárási szakasz: visszavont közbeszerzési eljárás – immár ezzel a státusszal szerepel az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalán a Fertő tavi építkezések néven közismertté vált tender – szúrta ki a 444.

Mindez hivataliról a gyakorlat nyelvére fordítva azt jelenti, hogy jelen állás szerint egyelőre mégsem kezdik el a Fertő tavi szállodaépítést, miután visszavonta a tendert a beruházó állami cég, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A tendert két hete, gyorsított eljárásban írta ki a cég, az eredeti határidő szerint december 17-ig várták volna a jelentkezőket a közbeszerzésre, amelynek célja, hogy elsősorban turisztikai funkciójú épületeket húzzanak fel Fertőrákos környékén, összesen 34 ezer négyzetméternyi terület beépítésével.

A gyorsított eljárást azzal indokolták, ha valamelyik részterületen a munkavégzés akár egy-két hétre is szünetel, az állatvilág azonnal birtokba veszi. Az építési engedélyt kiadó kormányhivatal pedig – a mellékelt ábra szerint - fennakadás nélkül elfogadta az érvelést.

A pert is indító Greenpeace korábban azzal kereste meg a Közbeszerzési Döntőbizottságot, hogy tekintettel a környezetvédelemre, állítsák le a folyamatot. Valamint más környezetvédők, illetve az Európai Unió és az Unesco is tiltakozott a Natura 2000 besorolású terület beépítése ellen.

Rovatok