Index Vakbarát Hírportál

Nyomoz a rendőrség a szolnoki Hetényi Géza kórházban összecserélt betegek ügyében

2021. december 11., szombat 13:49 | aznap frissítve

November 26-án halt meg Kissné Csomor Mária édesanyja, azonban összetévesztették egy másik beteggel, ezért erről a másik beteg hozzátartozóit értesítették. Az elhunyt nő lánya véletlenül tudta meg, mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját, akiről azt közölték korábban, hogy javul az állapota – írta meg az Index.

A küszöbnél volt a nővérke, és szóltam neki, hogy jöjjön vissza, mert ez nem az én édesanyám. Nem hitt nekem. Aztán megkerestem a telefonban a fényképét, és megmutattam neki, hogy így néz ki az édesanyám

– mondta Kissné Csomor Mária az RTL Klub híradójának. A nő elárulta, hogy egyelőre nem jelentkezett náluk a kórház, hogy kompenzálják őket. A nő úgy véli, hogy az a legkevesebb, ha valamilyen fájdalomdíjat küldenek számukra.

Nyomoznak

Piroska Miklós, a kórház főigazgatója a sajtónak elismerte, hogy az intézményben valóban betegcsere történt, amelyért a hozzátartozóktól elnézést kértek. Az asszony lányával ellentétben viszont azt mondta, a kórház vezetése felvette velük a kapcsolatot, és azonnali, teljes körű vizsgálat kezdődött, hogy milyen hiba okozta a betegek felcserélését.

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt rendelt el ismeretlen ellen nyomozást december 9-én – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-vel.

Rovatok