Index Vakbarát Hírportál

Leesett a traktorról egy férfi, meghalt

2021. december 14., kedd 11:22

Leesett a traktorról és belehalt sérüléseibe egy férfi Debrecenben. Az ügyészség most halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a traktor vezetője ellen.

Az eset még májusban 2-án, 11 óra 30 perckor történt, az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. A vádlott traktorral és a hozzá kapcsolt pótkocsival együtt Debrecen külterületén tűzifát szállított egy szántóföldön átvezető földúton Hajdúsámsonba. Ebben segített neki a sértett, aki a férfi felszólítása ellenére nem a traktor fülkéjében lévő pótülésre ült be, hanem a pótkocsit rögzítő nyeregvason állva akarta megtenni a kb. 200-300 méternyi utat.

Miután a férfi elindult, a sértett a nyeregvason állva a traktor hátsó ablakába kapaszkodott. Mivel a földút, amin haladtak, gödrös felületű volt, ezért a vádlott lassan haladt. De a gödrök, valamint a megrakodott pótkocsi súlya miatt a traktor egy helyen megingott és a sértett a vonószerkezetről leesett a földútra a fülke és a pótkocsi közé. Ezt észlelve a traktor vezető férfi azonnal megállt, így a sértett nem került a pótkocsi kereke alá, azonban az esés következtében olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy még a helyszínen életét vesztette.

Mivel a baleset és a sértett halála a vádlottnak a közlekedési szabályokat megszegő magatartásának következménye volt, ezért az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben a büntetés enyhítését lehetővé tevő büntető anyagi jogi szabályok alkalmazásával pénzbüntetést szabjon ki.

(via Ügyészség)

Rovatok