Index Vakbarát Hírportál

Veszprém szíve kizöldül, hatalmas park épül a belvárosban

2021. december 14., kedd 14:33 | aznap frissítve

A Zöld város projekt munkálatai már karácsony előtt elkezdődnek, a ligetet várhatóan a jövő év végén adják át.

A projekt nyitó sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a parkosítással megszűnik a fizikai korlát a Pannon Egyetem alsó kampusza és az Erzsébet-liget között, ezáltal egybefüggő zöldövezet jön létre, miközben a környék parkolóhelyeinek száma a kétszeresére nő egy felszín alatti 200 férőhelyes garázs létrehozásával.

Navracsics Tibor kormánybiztos arról adott tájékoztatást, hogy

a megyeszékhelyen megvalósuló környezetbarát fejlesztésekkel megszűnik a Pannon Egyetem fizikai különállása a várostól, hiszen eltűnnek a kerítések,

valamint okospadokkal, szelektív hulladékgyűjtőkkel, utcabútorokkal gazdagodik majd a környék.

Durmics Zsuzsanna, a Városfejlesztési Iroda vezetője hozzátette, hogy a zöldfelület megújítása fakivágással jár majd, de a fák helyett újakat ültetnek a nemzeti park szakembereivel egyeztetve.

A Zöld város projekt munkálatai még karácsony előtt megkezdődnek,

ezért december 18-án és 19-én Veszprémben lezárják a Hóvirág utcától a Zeneiskoláig terjedő területet, ahol a gyalogos- és gépkocsiforgalmat is megszüntetik 20-áig, január közepétől pedig újabb jelentős lezárásokra kell számítani.

A liget megújítása a jövő év végére várható, a hatalmas projekt uniós pénzből, EKF támogatásból és a Cselekvő Közösségek Program segítségével jön létre.

(Via VEOL)

(Borítókép: Veszprémi városkép. Fotó: Jászai Csaba / MTI / MTVA)

Rovatok