Index Vakbarát Hírportál

Egy fekete párduc ólálkodik Kiskunhalas közelében

2021. december 15., szerda 09:34

A rendőrség elemezte a Kiskunhalas határában rögzített videót, amelyen egy nagymacska látható a település utcáihoz közel. A hatóságok a vizsgálat után megállapították, hogy a felvétel valódi. Ezenfelül a szakemberek szerint egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. A tájékoztatásuk szerint a videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, amely a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Ugyan a kiérkező hatóságok a ragadozót nem látták, valószínűsíthetően a nyomait találták meg a helyszínen.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy egy fekete nagymacskát rögzített egy kamera Kiskunhalas határában, amint végigsétált az út mentén található zöld területen, majd eltűnt a fák között.

Rovatok