Index Vakbarát Hírportál

Így néz majd ki az új szentendrei HÉV-végállomás

2021. december 15., szerda 13:54

Bemutatták a szentendrei végállomás átépítési tervét.

Bemutatták a H5-ös szentendrei HÉV rekonstrukciójának részleteit, ezen belül Szentendre végállomásának teljes körű átépítési terveit – derült ki Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának közösségi oldalon közzétett bejegyzéséből.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy a H5-ös a legnagyobb forgalmú HÉV Budapest elővárosában, naponta 116 ezer ember veszi igénybe, a szentendrei végállomás azonban nemcsak közlekedési, hanem kereskedelmi funkciókat is betölt.

Ezért mi arra törekszünk, hogy ne csak a telekhatárokon belül gondolkodjunk a felújításkor, hanem egy új városközpontot hozzunk létre a városban, fejlett közlekedési kapcsolatokkal és minél több zöldterülettel, teljesen integrált, a HÉV-vel közösen fedett buszpályaudvarral

– írta Vitézy Dávid.

A bejegyzésből kiderül, hogy az új szentendrei végállomáson a jelenleginél is egyszerűbben, az időjárástól védve lehet majd átszállni a buszokra, a HÉV és a Volánbusz utasforgalmi terét egyesítik közös, fedett, nagyívű perontetővel. Ugyancsak fedett lesz a tervek szerint a taxiállomás, illetve a ki- és beszállás idejére igénybe vehető parkoló. Az autóról HÉV-re átszállók számára egy nagy kapacitású, 250 férőhelyes P+R parkolóház épül, az elképzelések szerint egy kisebb parkolóval együtt csaknem négyszáz autónak lesz hely.

(Borítókép: Az új szentendrei HÉV-végállomás látványterve. Fotó: BFK / Utiber / Építész Studió)

Rovatok