Index Vakbarát Hírportál

Már gyűjti az aláírásokat az ellenzék, a népszavazást tartják a kormányváltás előszobájának

2021. december 16., csütörtök 11:08

„Előválasztás, népszavazás, aztán egy jó kis kormányváltás” – kezdte Kunhalmi Ágnes az ellenzéki összefogás aláírásgyűjtésének indulásáról szóló tájékoztatót. A Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazáshoz 200 ezer támogatóra lesz szüksége az ellenzéknek, a referendumon két kérdés lehet:

Kunhalmi Ágnes szerint a népszavazás az előszobája a kormányváltásnak, kitért arra is, hogy az ellenzéki szövetség mellett szakszervezeti tagok, civilek és a Kétfarkú Kutya Párt is segíti őket a gyűjtésben.

A momentumos Hajnal Miklós a Fudan Egyetemről azt mondta, hogy ez a kérdés Magyarország jövőjéről szól, arról, hogy el akarjuk-e adni a gyerekeink és unokáink jövőjét a Kínai Kommunista Párt egyik intézményének.

Csárdi Antal az LMP-részéről úgy fogalmazott, hogy a Diákváros felépítése Budapestnek és az országnak is fontos, a fővárosi lakhatási problémák enyhítésének lehetősége van a projektben.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel Európa legkegyetlenebb kormányának nevezte a mai magyar vezetést, hozzátéve, hogy a veszélyhelyzet alatt az oligarchákat segítették, de elengedték azoknak a kezét, akik elveszítették a munkájukat vagy csökkent a bevételük.

Varju László a DK-tól arról beszélt, hogy az álláskeresési járadék jelenlegi hossza kiszolgáltatott helyzetbe hozza az embereket, és sokan inkább elhagyják Magyarországot.

Tordai Bence megemlítette a kormány által kezdeményezett népszavazást is, a Párbeszéd politikusa leszögezte, hogy Magyarországot nem a nemváltó óvodásoktól kell megvédeni, hanem attól a mély válságtól, amibe az Orbán-kormány sodorta az országot.

(Borítókép: Karácsony Gergely / Facebook)

Rovatok