Index Vakbarát Hírportál

Védettségi igazolványt hamisítottak, két egészségügyi dolgozót őrizetbe vettek

2021. december 16., csütörtök 15:21

Vesztegetés miatt indult eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A gyanú szerint valótlan tartalmú védettségi igazolványt állítottak ki, illetve ennek megszerzésében működtek közre.

A felderítésben az Esztergomi Rendőrkapitányság, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársai együttműködtek a társszervekkel. Ezután indította meg a büntetőeljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság, ami miatt összesen huszonnégy embert hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók, közülük kettőt vettek őrizetbe – tájékoztat honlapján a rendőrség. Mint írják,

egy vidéki kórház két ápolóját, egy 36 éves férfit és egy 45 éves nőt 27 rendbeli vesztegetés bűntett, valamint 27 rendbeli közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével gyanúsítanak.

A rendőrök a hónapok óta tartó nyomozás alatt további 22 embert, köztük egy vezető beosztású egészségügyi dolgozót hallgattak ki gyanúsítottként – teszik hozzá. A kutatások alkalmával okiratokat és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A bűncselekményben részt vevő G. András és F. Judit egészségügyi dolgozóként 27 fő magánszemélytől alkalmanként húszezer és negyvenezer forint közötti összeget fogadott el annak érdekében, hogy a koronavírus elleni védőoltások beadásával kapcsolatos szabályokat megszegve az érintett személyeket úgy dokumentálják, mintha a védőoltásokat megkapták volna.

A rendőrség G. Andrást és F. Juditot őrizetbe vette, kezdeményezte, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

 

Rovatok