Index Vakbarát Hírportál

Újabb helyen lesz kötelező a harmadik oltás

2021. december 17., péntek 05:40

„Február elsejétől a harmadik, emlékeztető oltás is kötelezővé válik Egyetemünkön, immáron az egészségügyi dolgozók mellett minden Semmelweis Polgár számára” – olvasható a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közösségi oldalán.

A bejegyzésben kitérnek arra, hogy ezalól kivételt képeznek azok a hallgatók, akiknek a második oltásuk óta nem telt el 180 nap, akiknek az igazolt Covid-fertőzésből gyógyulást követő 3 hónap még nem telt el, illetve akik egészségügyi okokból igazoltan nem vehetik fel az oltást.

Mindenképp figyeljetek a booster oltás időben való felvételére, mert a második félévre való beiratkozáshoz már kelleni fog

– olvasható a közleményben, melyben megemlítik, hogy az oltás felvételére a Semmelweis Egyetem hallgatói továbbra is időpontfoglalás nélkül, soron kívül jelentkezhetnek bármely egyetemi oltóponton, így a Városmajori Klinikán, a Rókus Kórházban, valamint az I. számú Gyermekklinikán is.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, november 19-én a kormány a negyedik hullám intenzitása miatt ismét járványügyi szigorításokról döntött. A beltéri maszkviselés mellett a harmadik oltás kötelező felvételéről szóló rendelet is megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján az emlékeztető vakcinát az egészségügyi dolgozók és az egyes kormányzati szerveknél alkalmazottak kötelesek felvenni.

Szeptember elején a Semmelweis Egyetemen közölte, hogy azok az orvostanhallgatók, akik alapos egészségügyi indok nélkül nem oltatják be magukat, nem kezdhetik meg a tanévet.

(Borítókép: Oltást kap egy nő 2021. november 19-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok