Index Vakbarát Hírportál

Közzétette az ügyészség a felvételt a Krisztina körúti erőszaktevőről

2021. december 18., szombat 21:07

Egy 32 éves román állampolgárságú férfi a XII. kerületben egy hazafelé sétáló nőt támadott meg, és a sérelmére szexuális erőszakot követett el, közölte az Ügyészség

A vádirat szerint a vádlott 2021. június 18-án az éjszakai órákban a XII. kerület, Krisztina körút és Csaba utca sarkán megszólította a hazafelé sétáló sértettet, és beszélgetést kezdeményezett vele. A nő eleinte válaszolt a kérdéseire, aztán egyre kellemetlenebbnek találta a beszélgetést, ezért próbálta elküldeni a férfit, illetve megpróbált gyorsabb tempóban eltávolodni tőle, a vádlott azonban továbbra is kísérte, követte őt.

Amikor a sértett egy lépcsősorhoz ért, még gyorsabb tempóban kezdett menni, hogy maga mögött hagyja a vádlottat. A férfi a lépcsőnél azonban rátámadt a sértettre, derekát megragadva a földre rántotta, leszorította és fojtogatni kezdte, majd a sérelmére szexuális erőszakot követett el. A sértett folyamatosan ellenállt, kiabált, ami megzavarta a vádlottat, ezért abbahagyta a nő bántalmazását és elhagyta a helyszínt.

A sértettnek a bántalmazás során az egyik ujja eltört.

A férfit a rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő 32 éves férfival szemben szexuális erőszak, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A felvételen a vádlott látható, ahogyan a támadás előtt kíséri a sértettet.

Rovatok