Index Vakbarát Hírportál

A 48-as villamos húzott ki egy autót az alagútból a Clark Ádám téren

2021. december 19., vasárnap 10:16

Szombat este egy piros színű Hyundai behajtott a villamos alagútjába a Clark Ádám téren, ahol elakadt a sínekben, állítólag a sofőr a GPS utasításait követve került az átjáróba – adta hírül a Baleset-Info.hu.

A híradás szerint a dunaújvárosi család a Várkert Bazár felé haladt, a Batthyány tér felől, amikor a GPS útmutatását követve az alagútban kötöttek ki, melynek nagyjából a feléig sikerült eljutniuk, ám ott a sínekben fennakadt a járművük.

Az autóban egy vidéki házaspár utazott, a járművet a feleség vezette, a pár megpróbálta a Hyundait a sínekről letolni, ám az nem sikerült nekik, sőt a férfi könnyebb sérüléseket is szenvedett. A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem is a helyszínre érkezett, végül csak egy villamos tudta az elakadt autót a sínekről levontatni.

Nem először fordult elő, hogy egy autó a villamos alagútban kötött ki, tavaly tavasszal egy piros Ford jutott ugyanerre a sorsra, amiről az Index beszámolt. Ezt megelőzően 2020 februárjában nézte be nagyon egy sofőr, aki a pesti oldalon került a sínekre a Vigadó tér előtti részen, ahol szemben találta magát a 2-es villamossal. 

(via Baleset-Info)

(Borítókép: A Clark Ádám tér alatti villamosalagútba hajtott és bennrekedt személyautót vontatják ki a külön erre a célra a helyszínre érkezett villamossal 2021. december 19-én. Fotó: MTI / Lakatos Péter)

Rovatok