Index Vakbarát Hírportál

Fülöp-szigeteki tájfun: Magyarország gyorssegélyt küld a bajba került embereknek

2021. december 19., vasárnap 15:24

Magyarország összesen 20 millió forintot küld gyorssegélyként a Fülöp-szigetek részére – jelentette be Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban egy tájfun söpört végig az országon, amelyben sokan meghaltak és fedél nélkül maradtak. A brutális pusztítás tízezreket tett hajléktalanná, a katasztrófa sújtotta településeken nincs áramszolgáltatás, nem működik az infrastruktúra sem.

Alig pár nappal karácsony előtt emberek százezrei szembesülnek rettenetes nehézségekkel

– írta Szijjártó Péter. Hozzátette: annak érdekében, hogy könnyítsen terheiken, Magyarország gyorssegélyt küld a bajba került embereknek. A külügyminiszter tájékoztatása szerint Magyarország 5 millió forintot biztosít a Fülöp-szigeteki Karitásznak arra, hogy a nehéz helyzetbe került családoknak élelmiszercsomagokat állítsanak össze, és 15 millió forintot küld a katolikus érsekségnek Cebu szigetére, hogy helyre tudják állítani megrongálódott templomaikat.

(Borítókép: Ledőlt villanyoszlopok az úttesten a Rai tájfun pusztítása után Surigao del Norte tartományban 2021. december 19-én. Fotó: Ferdinandh Cabrera / AFP)

Rovatok