Index Vakbarát Hírportál

Téli szünetben is használhatók a Kajla útlevelek

2021. december 19., vasárnap 10:48

Már a téli szünetben is ingyenesen utazhatnak a MÁV-Start, a Volánbusz és a GySEV belföldi járatain december 22. és január 2. között azok az alsó tagozatos gyerekek, akik a jegyvásárláskor bemutatják sárga Kajla-útlevelüket és személyazonosításra alkalmas igazolványukat – közölte a MÁV vasárnap.

A 2019 nyarán indított programban idén először már nem csak a nyári és őszi iskolai szünetben, hanem a karácsonyi időszakban is térítésmentes utazásra van lehetőség a Kajla útlevéllel. A programban országszerte ötszáz helyszínen gyűjthető az útlevélbe pecsét vagy kapható arra kedvezmény.

A Kajla egyedülálló lehetőség a családoknak a téli szünetben is, akár egynapos, akár egész hétvégés kirándulásokhoz. A program népszerűsége már három éve töretlen, és a belföldi turizmus fellendülésével egyre többen veszik igénybe az utazási kedvezményt

– idézte a közlemény Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, aki kiemelte, hogy ennek köszönhetően egyre több kisiskolás fedezi fel Magyarország természeti értékeit és épített örökségeit.

A gyermekek vasúti díjmentes utazására szóló másodosztályú menetjegyet előre meg kell venni. A jegyek a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, interneten és a MÁV-applikáción keresztül is megválthatók. A gyermek legfeljebb két kísérője 33 százalékos kedvezményre jogosult.

Rovatok