Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Februárban érkezik a fegyverpénz

2021. december 20., hétfő 14:51 | aznap frissítve

A korábban bejelentett tízszázalékos béremelés mellett a kormány jövőre  hathavi fizetésüket adja odafegyverpénzként  a rendőröknek és a katonáknak  – erről Orbán Viktor adott hírt Facebook-oldalán.

A hétfőn közzétett videóban a miniszterelnök elmondja, rendőri és katonai vezetők jártak nála. Mindannyiunk nevében megköszönte nekik azt a fantasztikus munkát, amit ebben az évben végeztek: a rendőrök és a katonák nélkül nem tudtunk volna védekezni a vírussal szemben, a kórházakba is bementek, egészségügyi feladatokat is vállaltak, de nélkülük nem tudtuk volna a migránsok tömegeit sem megállítani a határnál – fogalmazott a miniszterelnök.

Több mint százezer illegális határátlépőt állítottak meg a rendőrök és a katonák Magyarország déli határainál. Ez egy fantasztikus munka, elismerést érdemel, ezért tízszázalékos béremelésről döntöttünk a katonák és a rendőrök esetében is. Az elismerésünket szeretnénk azonban azzal is kifejezni, hogy a következő évben hathavi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák. A következő hónapokban és években további jelentős béremeléseket fogunk majd végrehajtani, hogy megtarthassuk a rendőreinket és katonáinkat

– mondta Orbán Viktor. 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese Facebook-oldalán jelentette be hétfő délelőtt, hogy jövő év januárjától tízszázalékos béremelés lesz a pedagógusoknál, ennek a többletfedezete mintegy 63 milliárd forint, erről itt írtunk bővebben.

Rovatok