Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos szerint hatszámjegyű jutalmat osztanak a Bírósági Végrehajtói Karban

2021. december 23., csütörtök 16:10

Jelentős év végi jutalmakat osztogatnak a Magyar Bírósági Végrehajtói Karban az ott dolgozó kollégáknak – állítja legutóbbi Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő a posztban megmutatott egy decemberi bérlapot is, kitakart adatokkal, hogy tulajdonosát ne lehessen felismerni.

Információim szerint a kar vezetése minden munkatársnak hasonló jutalmat adott az idei évre, mert ezzel próbálják megvásárolni a hallgatásukat. Bár Schadl György elnök előzetesben van és Völner Pál bukott államtitkár is gyanúsított, a végrehajtók körüli botrány valós méreteit most még csak sejteni lehet. Nyilván nem szeretnék, ha a kollégák közül néhányan kibeszélnének, ezért a szigorú nyilatkozatstop mellé jár a hallgatási pénz is

– tette hozzá a bejegyzésben az őszi előválasztást Zuglóban rekord számú szavazattal megnyerő ellenzéki politikus.

Az ügy előzménye – amelyről többek között ebben a cikkében számolt be részletesen az Index –, hogy december 7-én jelent meg a Legfőbb Ügyészség oldalán, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Völner Pál még aznap közölte jogi képviselőjén keresztül: nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és lemond államtitkári posztjáról. A fideszes politikus az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, illetve 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos volt.

Azóta házkutatást is tartottak Völner Pálnál, majd gyanúsítottként kihallgatták, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig az Index Kibeszélő című műsorában reagált a Völner-ügyre. Időközben Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta a véleményét, a keddi kormányinfón arról beszélt, hogy a történteket megítélni majd csak a bíróság döntése után lehet, szerinte a jogszabályok mindenkire egyértelműen és egyformán vonatkoznak.

Nem ez az első fényt kapó jelentősebb év végi jutalomosztás, idén is közel hárommillió forintos jutalmat tesz zsebre Pápai Mihály, Gyál fideszes polgármestere, aki már tavaly is hasonló összeggel honorálta saját munkáját, akárcsak több polgármester kollégája. 

(Borítókép: Hadházy Ákos 2018-ban. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok