Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztet a Közút, jön a hó

2021. december 23., csütörtök 14:14

A következő napokban az ország több megyéjében is várható havazás – figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

A szervezet szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében azt írja, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az ünnepek alatt az ország északi, északkeleti megyéiben is várható havazás. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban végzi majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ugyanakkor arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett térségekben még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és útviszonyokról.

Az előrejelzések alapján csütörtök estétől az északkeleti megyékben havazás valószínű, másutt eleinte nagyobb területen előfordulhat ónos eső is. Pénteken az északkeleti megyékben a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át. Szombaton és vasárnap pedig az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső lehet még.

A Közút hozzáteszi: az elmúlt évek tapasztalatai alapján általában december 25-én és 26-án indulnak el a legtöbben a karácsonyi családi és baráti látogatásokra, hosszabb utazásokra, ezért az autósoknak érdemes átnézni a  járművüket , és megfelelően felkészíteni a téli időjárási helyzetnek megfelelően (például téli gumi használata, téli ablakmosó folyadék feltöltése). Az aktuális útinformációkról a legkönnyebben az Útinform.hu oldalon keresztül tájékozódhatnak a közlekedők, ahol kora reggeltől késő estig országos összefoglalókat publikálnak az út- és látási viszonyokról is.

(Borítókép: Vajda János / MTI)

Rovatok