Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt az áruházi pontyakváriumban csobbanó férfi

2021. december 27., hétfő 10:18

Kevés meghökkentőbb látvány lehet annál, mint ami december 24-én fogadta a budaörsi Auchan halpultjánál várakozókat. Egy férfi ugyanis létrát ragadott, majd bemászott a halak közé, és onnan kívánt mindenkinek boldog karácsonyt. Egy Twitter-bejegyzés szerint meg is lett az eredménye tettének: ötvenezer forintos bírsággal jutalmazták érte. 

„A nevezett személy az áruház területén alsónadrágra vetkőzött, majd a halas pultnál található akváriumba belemászott és fürdött” – áll a dokumentum hasábjain.

Azóta már el is kezdtek neki gyűjteni a YouTube-csatornán, hogy ki tudja fizetni a bírságot.

A férfi azóta azt is elárulta, miképp készült fel a nem mindennapi mutatványra. 

A felvétel előtt több üzletben is körbenéztünk, hogy lássuk, hol a legkönnyebb megvalósítani a tervezett akciót, amelynek ötlete már hónapokkal korábban megszületett a fejemben. Végül erre esett a választás, ahol aztán egy hete már terepszemlét tartottunk, nagyjából elterveztük, miként hajtjuk végre

– vallott a tervről a Blikknek. Azt is hozzátette, hogy december 24-én vásárlónak álcázva jelentek meg az üzletben, előbb szerzett egy létrát, majd a halgyűjtő tartály elé lépett, ruháitól pedig pillanatok alatt megszabadult. 

Beléptem a vízbe, nem volt túl meleg, tíz fokos lehetett. Hallottam, hogy az üzlet alkalmazottja odalép, rám szólt, hogy mit csinálok.

De nem figyeltem, már el is merültem a halak között, és mondtam a megbeszélt szöveget

– fogalmazott a lapnak. Ezután kiugrott a vízből, és megpróbált vizesen kijutni az üzletközpontból, de addigra már riasztották a biztonságiakat, és bár majdnem sikerült meglépnie, végül hátra kísérték. 

(via 24.hu,Blikk)

Rovatok