Index Vakbarát Hírportál

Mire hazaért a jászkiséri család, csak hűlt helyét találta a karácsonyfának

2021. december 28., kedd 23:28

Lopás gyanúja miatt indított eljárást a Jászberényi Rendőrkapitányság, ugyanis egy jászkiséri lakos tett bejelentést a rendőrségen december 25-én, hogy Szenteste elmentek a rokonokhoz, majd karácsony első napján délután tértek haza, és míg a házuk üres volt, betörtek hozzájuk.

A rendőrség tájékoztatása szerint a család karácsonyfájáról egy ismeretlen leszedte a díszítést, majd a fenyőt, és több hosszabbító kábellel és egy játékautóval együtt elvitte. A jászsági rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, és előállítottak. A gyanúsítottként kihallgatott 20 éves férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy nem volt otthon fenyőjük, ezért vitte el magával.

A nyomozók az eljárás alatt megállapították, hogy ugyanez a férfi december 1-jén is bement a családi házba, mikor az ott lakók szintén távol voltak. A férfi akkor egy mobiltelefont a töltőjével, valamint egy hosszabbítót tulajdonított el. A rendőrök a fenyőt a férfi otthonában feldíszítve találták meg, a fát lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosának.

Rovatok