Index Vakbarát Hírportál

Egy fodrász mentette az embereket a Baross utcai tragédiában

2021. december 29., szerda 08:42

Egy közelben lévő fodrász mentette ki a romok alól a józsefvárosi Baross utcai boltban ragadt eladókat és vásárlókat, miután az üzletben leszakadt az áruval megrakott galéria. Horváth Dániel elmondta, épp szünetet tartott, amikor felfigyelt a tőle mintegy húsz méterre lévő boltra.

Elmondása szerint egy pillanatig sem tétovázott, azonnal a zaj irányába rohant. Mint mondta, a vállával kellett betolnia az ajtót, mert a törmelékek eltorlaszolták a bejáratot.

Bekiabáltam, mindenki jól van-e, aztán láttam, hogy Józsi bácsi, a tulaj épp a pult mögött volt. Átmászott rajta, a hátamra támaszkodott, s így húztam ki onnan, majd ráadtam a kabátomat. Ezután visszamentem még, hogy valakinek szüksége van-e segítségre, de erre már nem kaptam választ

– nyilatkozta Horváth Dániel a Blikk nek.

Mint ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, a baleset kedden délelőtt 11 óra után történt. A helyszínre riasztott tűzoltóknak egy férfit kellett kiemelniük a romok alól, akit a mentők megpróbáltak újraéleszteni, de a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

Rovatok