Index Vakbarát Hírportál

Csaknem teljes az átoltottság a Magyar Honvédségnél

2021. december 29., szerda 20:42

Csaknem százszázalékos az átoltottság a Magyar Honvédségnél – derül ki a Honvédelem.hu szerdai cikkéből.

Ahogy Lejárt a határidő, példás a végrehajtás című írásukban kiemelték, a Magyar Honvédség, amely az ország egyik legnagyobb munkáltatója, kötelességének tekinti, hogy garantálja minden munkavállalója egészségét, biztonságos munkakörülményeit és ezáltal a közösség védelmét – számolt be az MTI.

Közlésük szerint az oltási programnak és az egyéni tudatos felelősségvállalásnak köszönhetően jelenleg a katonák körében 99 százalékos, míg a honvédelmi alkalmazottaknál 98 százalékos az átoltottság.

A cikkben felidézték, hogy az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak számára a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvételéről szóló októberi kormányrendelet értelmében 2021. december 1-jéig kellett felvenni az első védőoltást. Azon munkavállalók számára, akik nem tették meg, vagy kétszeri felhívásra sem igazolták ez alóli mentességüket, 2022. január 1-jétől fizetés nélküli szabadságot rendelnek el. A katonák egyidejűleg a jogszabály erejénél fogva a Magyar Honvédség rendelkezési állományába kerülnek. Erről valamennyi érintett megkapta a hivatalos tájékoztatást – fejtették ki.

Mint megírtuk, kedden Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszámolt róla, hogy a katonák és honvédelmi alkalmazottak között tizenhat halálos áldozata volt idén a koronavírusnak. Ahogy fogalmazott, a honvédségnek sok-sok árvája van, akiknek a támogatásában tapasztaltak a katonák, de az „elveszett embereket pótolni nem tudják”.

Rovatok