Index Vakbarát Hírportál

Itt hagyott minket, már nem vagyunk veszélyben

2021. december 29., szerda 06:28

Mindenhol visszavonta a korábban ónos eső veszélye miatt kiadott veszélyjelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalra. A veszélyjelzést először elsőfokúra mérsékelték, hajnalra pedig valamennyi járásban vissza is vonták az ónos eső veszélye miatti riasztásokat.

Az ónos eső csapadékzónája reggelre az északkeleti, keleti országrészre korlátozódott, majd északkelet felé elhagyta az országot.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség ma estig nem várható. Estétől azonban nagy területen romlanak a látásviszonyok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szerdán  többnyire erősen felhős vagy borult, párás lesz az idő, inkább csak kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Napközben újabb hullámban érkezhet eső, ám az ország északkeleti harmadát várhatóan ez már nem érinti. Legtovább a Dunántúlon és a délkeleti határnál eshet, majd a késő esti órákra átmenetileg csökken a csapadék. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban Sopronnál időnként megélénkülhet a nyugatira forduló szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken egy-két fokkal enyhébb idő is lehet. Késő este mínusz 3 és plusz 5 fok közötti értékek várhatók.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint a mai napon kettős fronthatásra számíthatunk, emiatt a hidegre és a melegre érzékenyek panaszai egyaránt erősödhetnek. Többeknél jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás és nehézkessé válhat a koncentrálás.

(Boorítókép:   Sunil Ghosh / Hindustan Times / Getty Images)

Rovatok