Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb utasforgalomra és menetrendváltozásokra figyelmeztet a MÁV szilveszterkor

2021. december 31., péntek 09:39

Jóval nagyobb utasforgalom várható szilveszterkor, újévkor, valamint január 2-án is a MÁV–Volán járatain, ezért az utazásokat érdemes időben megtervezni, a menetrendváltozásról pedig indulás előtt tájékozódni – derült ki a MÁV-Volán-csoport MTI-nek eljuttatott közleményéből. 

Mint fogalmaznak, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon történő megváltását javasolják.

Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV-applikációban is - jegyezték meg.

A decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon.

A MÁV honlapján elérhető, hogy mikor indulnak a szilveszteri utolsó,illetve az újév első vonatai Budapest elővárosi vonalain.

A Déli pályaudvarról Győrbe 22.25-kor és 3.10-kor,míg Komáromba 0.25-kor lehet utazni, a Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére pedig 23.33-kor és 5.13-kor.

Hozzátetszik: a kiemelt vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségek alapján – több kocsit kapcsolnak a helyjegy-fogyásától függően. 

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai is az év végi ünnepnapok idején a megszokottól eltérően közlekednek; szilveszterkor, valamint az újév napján több járat nem közlekedik.

December 31-én jellemzően a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint, 2022. január elsején pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok.

Rovatok