Index Vakbarát Hírportál

Mészárlást rendezhetett a Kiskunhalas környékén elszökött fekete párduc

2022. január 3., hétfő 17:45

Kiskunfélegyházán rendezhetett mészárlást az a fekete párduc, amelyet korábban Kiskunhalas környékén kóborolva fedeztek fel – számolt be egy helyi gazdára hivatkozva a Blikk.

A gazda egy helyi Facebook-csoportban tett közzé képeket báránytetemekről, amelyeket egy titokzatos ragadozó ölt le, szám szerint nyolcat. A helyiek úgy tudják, a szökött fekete párduc volt a tettes, amelyet már hosszú ideje hiába keresnek a hatóságok.

Mindenki vigyázzon az állataira, mert nálunk reggelre Szabó-hegy 2-es dűlő legvégén mészárlás történt! Nyolc állatot tépett szét egyelőre nem tudni, micsoda! Hatóságok értesítve, és keresik, mi lehetett

 – olvasható a bejegyzésben.

Korábban az Index is több cikkben beszámolt arról, hogy egy fekete párduc ólálkodik Kiskunhalas közelében, amelyet Kecskeméten láttak legutóbb. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan honnan szökhetett meg a ragadozó, Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója korábban azt mondta, elképzelhető, hogy magántartótól szökött el az állat, és ha így van, akkor illegálisan tarthatták.

(via Blikk)

Rovatok