Index Vakbarát Hírportál

Megtartotta idei első ülését a klinikai vizsgálati munkacsoport

2022. január 4., kedd 11:51

Megtartotta évindító első ülését a klinikai vizsgálati munkacsoport, melynek feladata a koronavírussal és a járvánnyal kapcsolatos magyar ismeretek összegyűjtése, illetve elemzése – adta hírül az MTI. 

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter az ülés után újságírók előtt arról beszélt, hogy a munkacsoport feladatai közé tartozik a vírus természetének vizsgálata, különös tekintettel a mutációkra, a fertőzőképességre, valamint az emberi szervezetben okozott elváltozásokra. 

A miniszter hozzátette, hogy a szakemberek foglalkoznak a koronavírus okozta megbetegedés lefolyásával, súlyosságával, valamint azzal, hogy milyen szerveket betegít meg, továbbá hogy a járványhullámok ismétlődésére vonatkozóan milyen járványügyi következtetések adódnak az újabb ismeretekből.

Kásler Miklós elmondta, hogy ennek a munkacsoportnak az eredményeit is közzéteszik majd, hasonlóan az eddigi kutatási eredmények közléséhez. 

(Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások  minisztere [háttal] beszédet mond a klinikai vizsgálati munkacsoport évindító ülésén a minisztérium tükörtermében 2022. január 4-én. A munkacsoport feladata a koronavírus természetének vizsgálata, különös tekintettel a mutációkra, a vírus fertőzőképességére és az emberi szervezetben okozott elváltozásokra. Fotó: Kovács Attila / MTI)

Rovatok