Index Vakbarát Hírportál

Menekülteket szállító kisteherautóra lőttek az osztrák határon

2022. január 6., csütörtök 19:44

Egy rendőr lövéseket adott le csütörtök délután a harkai határátkelő közelében egy illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni őt – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A közlemény szerint a rendőrökben először az a gyanú merült fel, hogy a harkai határátkelő közelében ellenőrzött, litván rendszámú személyautó és annak utasai egy embercsempész előfutáraként érkezhettek a magyar-osztrák határhoz. A rendőrök értesítették a közelben lévő egységeket és nem sokkal később a Harkán ellenőrző járőrök észrevettek egy nagy sebességgel a határ felé tartó furgont.

Ők értesítették kollégáikat a kisteherautó érkezéséről, majd egyikük az úttestre kilépve szabályos rendőri jelzéssel megpróbálta megállásra késztetni a járművet. A magyar rendszámú autó vezetője azonban a rendőr felé kormányozta a járművet és felgyorsított.

A rendőr el tudott ugrani a közeledő autó elől. Társa, mielőtt szintén elugrott volna a jármű elől, több lövést adott le szolgálati fegyverével, hogy a furgont irányváltoztatásra kényszerítse.

A kisteherautó sofőrje áthajtott Ausztriába, ahol a furgon néhány száz méter után üzemképtelenné vált.

Az osztrák rendőrök elfogták az autót vezető egyiptomi férfit és harminc, egyelőre még ismeretlen állampolgárságú utasát.

(via MTI, police.hu)

Rovatok