Index Vakbarát Hírportál

Tízszázalékos béremelés és hathavi fegyverpénz vár a katonákra 2022-ben

2022. január 7., péntek 12:05

További juttatásokkal és illetményemeléssel ismerik el a katonák és honvédelmi alkalmazottak munkáját – jelentette ki a honvédelmi miniszter a tárca közösségi oldalára feltöltött videóüzenetben.

Benkő Tibor emlékeztetett: tavaly teljesítményjuttatással ismerték el minden katona és honvédelmi alkalmazott áldozatos munkáját. Idén januártól újabb tíz százalékkal emelték a katonák bérét, és februárban a hathavi fegyverpénz is érkezik. Emellett a tisztjelöltek a korábbi szimbolikus ösztöndíj helyett ez év szeptemberétől már illetményben részesülnek.

A miniszter ezek mellett kiemelte: 2021-ben új haditechnikai eszközök és felszerelések beszerzésével bővítették Magyarország védelmi képességét, növelték a hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos állomány létszámát, 

így 2010-hez képest ma már 13 ezerrel több katona áll szolgálatban.

A miniszter továbbá felidézte: év végén a honvédelem számára is kötelezővé vált a koronavírus elleni védőoltás, a katonák 99 százaléka pedig fel is vette a vakcinát.

Benkő Tibor szerint szintén örömteli, hogy Magyarország megbízható szövetségesként kivívta a NATO vezetésének elismerését, hiszen az atlanti szervezet magyar tábornokot bízott meg a legnagyobb létszámú békefenntartói kontingens vezetésével Koszovóban.

Rovatok