Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Megtartjuk és végigvisszük a 13. nyugdíj intézményét

2022. január 8., szombat 17:03

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán fejtette ki, hogy a nyugdíjak kapcsán milyen intézkedésekre készül, ha kormányra jut.

Facebook-oldalán az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt írja, hogy nálunk több mint egymillió ember kap 130 ezer forint alatti nyugdíjat, ennyiből kellene megélniük azoknak, akik tisztességgel végigdolgoztak egy életet. Orbánéknak azonban csak akkor fontosak a nyugdíjasok, ha választási év következik, pedig idős emberek sorsa nem függhet politikai ígéretektől.

Mi hiszünk benne, hogy a biztonságos időskor mindenkinek jár. Ezért a kormányváltás után mindent megteszünk azért, hogy megteremtsük egy kiszámítható nyugdíjrendszert alapjait.

A folytatásban Márki-Zay Péter megerősíti, hogy nemcsak megtartják, hanem végig is viszik a 13. nyugdíj intézményét. Olyan átlátható rendszert hoznak létre, hogy az aktív korúak is értsék, mennyi nyugdíjban részesülhetnek, és ennek fényében hozzák meg döntéseiket.

A politikus első lépése az lesz, ha kormányra kerül, hogy korrigálja a nagyon alacsony nyugdíjakat, és tenni fog arról is, hogy ne legyenek ekkora különbségek a nyugdíjak és az átlagbérek között.

A nyugdíj mértékének nemcsak az inflációt, hanem a gazdasági növekedést is követnie kell. Becsületesen ledolgozott évek után senkire sem várhat kiszámíthatatlan időskor

– olvasható a bejegyzésben.

(Borítókép: Márki-Zay Péter 2022. január 5-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok