Index Vakbarát Hírportál

Szolnok és Újszász között videózták le a fekete párducot

2022. január 9., vasárnap 18:16

Both Zoltán vadállatbefogó kapta a felvételeket, a szakember szerint a videón valóban egy fekete párduc látható. Bízik benne, hogy a szakembereknek végre sikerül befogni az állatot.

Két videót osztott meg Facebook-oldalán Both Zoltán, aki több mint húsz éve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vadállatbefogója. A felvételeken nagy valószínűséggel az a fekete párduc látható, amely hetek óta izgalomban tartja az alföldieket, és először még december 8-án Kiskunhalas közelében látták.

Az akkori videóról a rendőrség megállapította, hogy valódi, és azon tényleg egy fekete párduc látható.

Fekete párducot láttak Szolnoknál

A rendőrség tájékoztatása szerint a videó közzététele óta több bejelentés érkezett hozzájuk, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Most azonban újabb videó készült, amelynek tanúsága szerint az állat elhagyta Bács-Kiskun megyét, és immár Szolnok környékén kóborol.

Ezt a felvételt most kaptam. Úgyhogy aki eddig kételkedett benne, hogy fekete párducról van szó, most már ne tegye

– írta közösségi oldalán a videókat közzétevő Both Zoltán, aki az Indexnek elmondta, hogy a felvételeket a Szolnok és Újszász közötti lakott terület szélén, egy tanya közelében készítették az ismerősei, akik arra autóztak. A vadállatbefogó szerint jól láthatók a méretbeli különbségek egy házi macska és egy nagymacska között.

Nagyon bízom benne, hogy most már végre biztonságba kerül, és sikerül befogni a szakembereknek. Senkinek sem jó, hogy kint kóborol

– tette hozzá a vadállatbefogó.

Az ügyben a Blikk és a Telex is megkereste a rendőrséget, ők a következő tájékoztatást adták a hírportáloknak: „Az Ön által kérdezett esetről 2022. január 9-én bejelentés érkezett a rendőrségre. A helyszíni nyomok nem támasztják alá nagy testű ragadozó mozgását, de a bejelentés és a rendelkezésre álló felvétel alapján a rendőrség vizsgálja a körülményeket.”

A fekete párduc

Rovatok