Index Vakbarát Hírportál

Társkeresőn ismerte meg áldozatát, több mint ötmillió forintot csalt ki tőle

2022. január 9., vasárnap 17:46

Csalással gyanúsít a rendőrség egy sarkadi nőt, aki internetes társkeresőn megismert férfitől csalt ki több mint ötmillió forintot. A nő 2021 februárjától kezdődően részletekben több mint ötmillió forintot kért kölcsön egy 34 éves vésztői férfitól.

A police.hu oldalán azt írják, a férfi kezdeményezte a beszélgetést, az üzeneteire azonnal választ is kapott. A nő elpanaszolta, hogy válófélben van, várandós és nincs pénze, majd fotókat küldött magáról és különböző összegeket kért kölcsön.

Azt állította, hogy amennyiben eladják a volt férjével közös házukat, akkor megadja a tartozását, és új életet kezd majd a társkeresőn megismert férfivel. Többek között ügyvédi munkadíjra is kért pénzt, később, amikor a férfi gyanút fogott és fel akarta hívni az ügyvédet, hogy megkérdezze, miért nem halad az adásvétel, a nő élettársa édesanyjának telefonszámát adta meg. A 43 éves asszony ügyvédnek adta ki magát és egy bankszámlaszámmal is segített, amire később tizenegyszer utalt a becsapott.

A rendőrség a 22 éves sarkadi nő, valamint élettársa édesanyja ellen csalás bűntette miatt vádemelést javasol. A Szeghalmi Rendőrkapitányság az ügy iratait 2022. január 6-án továbbította az ügyészségre.

Rovatok