Index Vakbarát Hírportál

Rátámadtak az ügyeletes orvosra, de pórul jártak

2022. január 10., hétfő 08:12

Saját rendelőjében támadták meg az ügyeletes orvost, Lestár Ferencet szombaton Fóton, azonban a civilben testépítő férfi megvédte magát, így végül támadói közül az egyiket koponyasérüléssel szállították kórházba.

Amikor az életét mások gyógyítására tette fel Lestár Ferenc, valószínűleg nem számított arra, hogy verekednie kell majd rendelési időben, de ez a hétvégén mégis megtörtént vele. A doktor elmondása szerint január 7-én éjjel kereste egy házaspár telefonon, mert azt szerették volna, hogy másnap gyógyszerfelírással állítsa be a feleség vérnyomását – olvasható a Borsonline oldalán.

Az orvos tudatta, hogy ez egy többalkalmas eljárás, és az ügyeleti időben nem lehet végrehajtani. Ám ez nem győzte meg a párt, hiszen a férj szombat reggel ismét jelentkezett előbb telefonon, majd személyesen. 

 A házaspár nőtagja először elkezdte gyalázni a rendszert, mondván, az orvosok mind gyáva férgek, mert félnek a Covidtól, ráadásul azt hisszük, hogy nekünk mindent szabad, én pedig vele szemben megsértettem az orvosi eskümet. Megkértem, hogy a súlyos állítását támassza alá, mire közölte, hogy megtagadtam tőle az ellátást. Ezután hirtelen kitalálta, hogy nem is a vérnyomásával van baj, mert ő éppen köhög. Azt gondolta, hogy ettől megijedek a koronavírus miatt, de én nem szoktam megijedni. Megjegyeztem, hogy csak annyi megaláztatást kívánok neki az életben, amennyi engem szokott érni a rendelőben. Ezt a mondatot sértésnek vette és elkezdett ordítani, miközben a férje még csak csendben ült. Kértem, hogy fejezze be a hangoskodást, de a nő csak annál jobban ordibált. Amikor megindult felém, én is felálltam, majd a nő nekilökött a szekrénynek. Persze védekeztem, és a támadót ellöktem magamtól

– emlékezett vissza a Borsnak a történtekre a megtámadott orvos, aki arról is beszélt, hogy miután kivédte a nő támadását, a férj felállt, majd nekiesett, és ütések egész sorozatát mérte a fejére. A gyógyító saját bevallása szerint gyorsan felmérte a helyzetet és tudta, hogy csak akkor kerülhet ki a lehetőségekhez képest ép bőrrel a túlerőből, ha valamilyen módon az előnyére fordítja a kialakult helyzetet. 

Dulakodás alakult ki, és visszaütöttem. A férfival szemtől szemben bokszoltam, a bútorok pedig átrendeződtek. A nő kihasználta, hogy a figyelmemet a férje lefoglalja, és elkezdett hátulról rugdosni. Áttörtem rajtuk, kiszaladtam a nyílt térbe, hogy legalább legyenek szemtanúk. Ők jöttek utánam, de én becsuktam az épület ajtaját. Próbálták kinyomni, de nem tudták, mert erősebb voltam a férfinél. Egyikük ekkor berúgta az üveget. Arrébb álltam, mire a férfi ismét követett, majd újra megsorozta a fejemet. Persze megint visszaadtam. Újabb szájkarate alakult ki, és közölték, hogy ők ketten vannak és majd hamis tanúzással rám verik az ügyet, és egyébként is szólnak a fiaiknak, akik majd agyonvernek engem 

– idézte fel a történteket Lestár Ferenc, aki elmesélte, hogy mindezek után a férfi a földre vitte, de ebből is előnnyel került ki és támadója fejére ráfogott, majd azt hozzáverte egy autóhoz.

A rendőröket egy beteg hívta ki, aki eredetileg az ügyeletet kereste, ám a doktor közölte vele, hogy éppen ökölharcot vív, így most nem tud beszélni. A támadó férjet végül koponyasérüléssel vitték el a mentők. A doktor elmondta azt is, hogy  sajnos nem az első eset volt, hogy munka közben rátámadtak és felkészült arra is, hogy ki is rúghatják a történtek miatt.

Rovatok