Index Vakbarát Hírportál

Építészeti díjat nyert a Puskás Aréna

2022. január 10., hétfő 15:54

A budapesti Puskás Aréna rekonstrukciója díjat nyert a Mapei-csoport leányvállalatai között 19. alkalommal megrendezett Reference Grand Prix-versenyen. 

A megmérettetésre több száz pályázat érkezett a világ minden tájáról. Pályázott a Mapei Kft. is a Puskás rekonstrukciójával. A cég a szerkezetépítéstől kezdve kapcsolódott be a munkálatokba. Részt vett az épület jellegét meghatározó kardpilonok rögzítésében és lehorgonyzásában, vízszigetelési és betonjavítási munkákban, műgyanta és látszóbeton felületek, valamint burkolatkialakítási munkálatokban.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője hétfői közleményében azt írta: a Puskás Aréna rekonstrukciója nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő színvonalú beruházás, mégsem volt könnyű dolga. „A magyar pályázat monumentális beruházásokkal versengett, ráadásul a szokásosnál is erősebb és szélesebb mezőnyben, mert tavaly a Covid miatt elmaradt a beruházások seregszemléje. Büszke vagyok, hogy részt vehettünk ennek a jövőbe mutató épületnek a megalkotásában” – fogalmazott. 

(via MTI)

Rovatok