Index Vakbarát Hírportál

Farkasházy Tivadar kiakadt, nekiment Tölgyessy Péternek

2022. január 13., csütörtök 21:12

Egy hosszú Facebook-posztban ment neki Farkasházy Tivadar Tölgyessy Péter jogásznak, az SZDSZ és a Fidesz egykori politikusának. Farkasházy azt állítja, hogy szerinte Tölgyessy is a NER része lehet. 

A Tolvajok Törzse című bejegyzésben a humorista-újságíró egyrészt azt kifogásolta, hogy Tölgyessyt szerinte túlértékelik a magyar nyilvánosságban.

12 évi baloldali kormányzás alatt se kap Konrád, Heller, Göncz, Mécs vagy Méray, ő viszont igen, holott csupán a Független Jogász Fórummal volt jókor jó helyen pár hónapig, mint Orbán pár óráig a téren, amikor lesről hazaküldte az oroszokat

– írta róla, utalva arra, hogy 2009-ben Nagykeresztet kapott a Gyurcsány-kormány utolsó heteiben.

Farkasházy Tivadar másrészt kifogásolta azt, hogy decemberben a 444.hu-nak nyilatkozva mást mondott, mint amit 2013-ban írt Orbán Viktorról és kormányáról.

Régóta azt gondolom, hogy az orbánozás elbutítja az ellenzéket és az ellenzéki sajtót is, Orbán Viktor oldalán több az innováció. Nem a korrupció okozta a legnagyobb gazdasági kárt Magyarországon, hanem ez a polarizált háborús szembenállás. Egyre hevesebben működik ez az angyal–ördög dolog, hogy én vagyok az angyal, mindenki más ördög

– ezeket a mondatokat kifogásolta Farkasházy, aki ezután történelmi példákat felemlítve egy hosszabb fejtegetésbe kezdett arról, hogy szerinte miért nem állja ez meg a helyét.

A humorista emellett azt sem értette, hogy Tölgyessy Péter miért ült be a Fidesz-frakcióba 1998 és 2006 között.

Az még egy más természetű Orbán volt? [...] Nem kéne már egy alapos mea culpa?

– teszi fel a kérdést Farkasházy. Tölgyessy Péter egyébként 1990 és 1996 között az SZDSZ képviselője volt. Ezután 1996-tól 98-ig független képviselő, 1998 és 2006 közt pedig a Fidesz-frakció tagja párton kívüli képviselője volt. A humorista végül Tölgyessy Péternek még azt a kijelentését is kifogásolta, hogy

Számomra az egyik legmegdöbbentőbb dolog, hogy az ellenzéki sajtó mennyire nem foglalkozik azzal, hogy itt mi lesz, ha győz az ellenzék. Evidenciának veszi azt a tételt, hogy ha nincs Orbán Viktor, akkor itt Kánaán lesz. Most én illő tisztelettel megkérdezem, hogy miért gondolja ezt az ellenzék?

Erre Farkasházy Tivadar azt írta:

Nem gondoljuk, hogy Kánaán lesz, csak azt, hogy szabadság. Azért az is valami, nem?

Rovatok