Index Vakbarát Hírportál

Turbókörforgalmat is kialakítanak az M0-son

2022. január 14., péntek 07:07 | aznap frissítve

Az uniós közbeszerzési közlönyben az NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megjelentette az M0 autóút és az 5103 jelű összekötő út csomópontfejlesztésének befejezéséről szóló ajánlati felhívást.

A nyertes ajánlattevő feladata megvalósítani az M0 autóút 5103. jelű út külön szintű csomópontjának déli oldalán az autópálya jobb pályájának a külön szintű csomópont lehajtó- és felhajtóágát, és kapcsolatának kialakítását az 5103. jelű úttal – fejtette ki a projekttel kapcsolatban a Magyarépítők.hu.

A LEHAJTÓÁG 223 MÉTER, A FELHAJTÓÁG 257 MÉTER HOSSZAN BIZTOSÍTJA MAJD AZ M0 ÉS AZ 5103. JELŰ ÚT KÖZÖTTI KAPCSOLATOT.

Az M0 autóúton a halásztelki és szigetszentmiklósi csomópont között megközelítőleg 2,5 kilométer hosszon az útpályán a három forgalmi sáv és üzemi sáv helyett, három forgalmi sávot és gyűjtő-elosztó sávot alakítanak ki a meglévő burkolatszélességen.

A LESHEGY UTCÁTÓL DÉLI IRÁNYBAN EGY VISSZAFORDULÁST IS BIZTOSÍTÓ KÉTSÁVOS TURBÓ KÖRFORGALMAT ALAKÍTANAK KI.


Az 5103. jelű úton a beavatkozás hossza megközelítőleg 959 méter.


A munkálatok alatt elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, továbbá változtatható jelzésképű táblákat helyeznek el az M0 autóút szelvényeiben lévő portálszerkezeteken. Az említetteken túl forgalomszámláló hurkot is telepítenek a csomópont északi és déli le- és felhajtóágaiba.

Rovatok