Index Vakbarát Hírportál

Ungár Klára: Meg kell nevezni a kormány meleg tagjait

2022. január 15., szombat 11:08

Ungár  Klára, a Fidesz és az SZDSZ egykori politikusa reagált  Orbán Viktor pénteki rádióinterjújára, melyben a kormányfő arról is beszélt, nagy vita zajlik arról, hogy a homoszexualitás elvezet-e a pedofíliához.

Orbán elkezdte a homoszexualitás és a pedofília direkt összekapcsolását. Azt már nem is érdemes leírni, hogy a pedofilok többsége, szignifikáns hányada heteroszexuális. Ettől még nem lesznek a heteroszexuális, nem pedofil emberek elítélendők. Kivéve, ha olyan gazember, mint Orbán és csatlósai/alattvalói. Azt hiszem, ez ellen már csak egy módon lehet védekezni: név szerint meg kell nevezni a Fidesz-vezérkar és a kormány meleg tagjait!

– írta Facebook-oldalán Ungár Klára.

Nincs egyedül a felháborodásával, unokaöccse, a melegségét nyíltan felvállaló LMP-s Ungár Péter „súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondatnak” nevezte a miniszterelnök kijelentését.

A Budapest Pride is megszólalt az ügyben:

Szándékos félrevezetéssel próbálja összemosni a gyermekbántalmazást Orbán Viktor a meleg és leszbikus emberekkel.

Ungár Péter megkérdőjelezte a gyermekvédelemről szóló, tavaszra, a parlamenti választásokkal egy időben kiírt népszavazás célját is. Szerinte kétséges, hogy a referendum nem a homofóbiáról szól, ha most a kormányfő egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes homoszexuális honfitársát.

Az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter pedig már korábban pedzegette, hogy a nagyobbik kormánypárt úgy fogadta el a pedofiltörvénynek a melegeket diszkrimináló részét, hogy szerinte tele van melegekkel a Fidesz.

Rovatok