Index Vakbarát Hírportál

A Kétfarkú Kutya Párt feljelentette Gődény György pártját

2022. január 17., hétfő 16:55

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) bejelentette Gődény György pártját, a Normális Élet Pártot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) – közölte az MKKP, amely arra hivatkozik, hogy Gődényék visszaélésre alkalmas módon gyűjtenek adatokat.

Az MKKP egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a lakcímkártyán lévő személyi számot csak az ívek kitöltésénél lehet elkérni ajánlás- vagy aláírásgyűjtésnél, valamint ingatlan-nyilvántartásnál kezelhető jogszerűen, miközben a Normális Élet Pártja a közösségi médiában terjesztve gyanúsan gyűjti az emberek személyi azonosító számát.

Szerintünk sem ingatlan-nyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint, így ez sérti az adatkezelés célhoz kötöttségének követelményét

– írja közleményében az MKKP, hozzátéve, hogy Gődény György pártjának némi másolás után februárban nem lesz más dolga, csak kamupártként kamualáírást tenni az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba.

Az MKKP szerint az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, amelyből nem derül ki az adatkezelés célja, ezért nem is minősül hozzájárulásnak.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok