Index Vakbarát Hírportál

Rálőtt egy határőrre és elbarikádozta magát egy embercsempész Szentpéterfánál

2022. január 17., hétfő 13:29

Rálőtt egy osztrák határőrre egy embercsempész hétfő reggel, majd a szentpéterfai régi határőr laktanyában keresett magának menedéket. A Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei körülvették az épületet, hamarosan Ausztriából drónnal segítik az elfogási műveletet.

A Vas megyei hírportál arról ír, hogy hétfőn reggel a hatóságok ellenőrizni akartak egy járművet, ám a sofőr elmenekült a helyszínről. A lap értesülései szerint az autóban tizenhárom illegális bevándorló utazhatott, őket a hatóságok az út szélére ültették.

Az embercsempész rálőtt egy osztrák határőrre, nem sokkal érkezésük után a TEK páncélozott járműve is megjelent a helyszínen.

Eközben a rendőrség munkatársai a falu táblájánál sorakoztak. 

A megyei lap később arról írt, hogy meg nem erősített információik szerint nem egyedül, hanem társával együtt bújt el és barikádozta el magát egy embercsempész. Az akció már javában tartott, amikor egy moldáv embercsempész is megérkezett a településre, és egyenesen a rendőrök karjaiba futott. Az ideiglenes magyar forgalmi rendszámmal ellátott Reanult-ból tizennégy, magát szír állampolgárnak mondó migránst szállítottak ki. Két ügyről van tehát szó, amelyek közül az egyik még ezekben a percekben is tart – teszi hozzá a megyei lap. 

A rendőrség a moldáv férfivel kapcsolatban közleményében azt írja:

A rendőrök 2022. január 17-én, a délelőtti órákban Szentpéterfa térségében állítottak meg egy ideiglenes magyar forgalmi rendszámmal ellátott gépjárművet, amelyet egy moldáv állampolgár vezetett. A gépkocsiban tizennégy, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés alatt az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A moldáv férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Rovatok