Index Vakbarát Hírportál

Évértékelővel rúghatja be a kampányt Orbán Viktor

2022. január 18., kedd 20:59

Ha a járványhelyzet engedi, 2022. február 12-én lehet Orbán Viktor évértékelője – írja az ATV fideszes forrásokra hivatkozva.

Áder János köztársasági elnök január 11-én tűzte ki a 2022-es választások időpontját, eszerint a választójoggal rendelkező polgárok április 3-án adhatják le voksaikat. A kampány hivatalosan az azt megelőző ötvenedik napon indul, azaz pontosan február 12-én, amikor – a lap értesülései szerint – az évértékelő lehet.

A miniszterelnök tavalyi évértékelője a járványhelyzet miatt elmaradt, 2021 februárjában online sem adott számot a 2020-as évről. A tavalyi lett volna a 23. évértékelője a kormányfőnek, aki először 1999-ben tartott olyan szónoklatot, amelyben áttekintette az előző időszakot, illetve kijelölte a következő időszak kormányzati feladatait – ezután minden évben megtartották az eseményt, hagyományosan a tavaszi parlamenti ülésszak előtti hétvégén.

Az Index korábban összegyűjtötte, hogy miről szóltak az eddigi évértékelők, erről ide kattintva olvashat.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. Fotó:  Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok