Index Vakbarát Hírportál

Megrontotta barátnője hároméves kislányát

2022. január 19., szerda 15:11

A szerdán kihirdetett elsőfokú határozat szerint hat év börtönre ítélte a Budapesti Környéki Törvényszék azt a férfit, aki korábban megrontott egy hároméves kislányt.

Az eljárás adataiból kiderült, hogy a vádlott és a sértett édesanyja gyerekkoruk óta ismerte egymást. A nő még 2017 őszén költözött el egy üllői albérletbe, és mivel gyakran késő estig dolgozott, többször is megkérte a vádlottat, hogy vigyázzon 2015-ben született kislányára.

A férfi esténként megfürdette és lefektette a kislányt, legalább tíz alkalommal pedig szexuálisan is érintkezett vele 2017 ősze és 2019 szeptembere között. Többször is figyelmeztette, hogy ne beszéljen édesanyjának a történtekről.

A törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt hat év börtönre ítélte, továbbá végleg eltiltotta minden olyan foglakozástól, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész hosszabb fegyházfokozatú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős – számolt be az MTI.

Rovatok